Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/diameyzv/public_html/domains/cvetna/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/diameyzv/public_html/domains/cvetna/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Внимание, ще се отвори в нов прозорец. ПДФПечатЕ-мейл

УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ

Настоящият документ съдържа Общи Условия, съгласно които Фито Био Сем ЕООД предоставя стоки и услуги на Клиентите си посредством интернет магазин www.cvetna-gradina.com. Тези условия са обвързващи за всички Клиенти. Клиентите се считат за уведомени и изразяват съгласието си със същите преди извършване на заявката за покупка на стоки от електронния магазин. Приемайки настоящите Общи условия, Клиентите дават и изричното си съгласие за сключване на договор от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите.

На имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. може да изпращате жалби, оплаквания и похвали.

Чл.1. www.cvetna-gradina.com е уеб сайт за електронна търговия на територията на Република България, публикуването на който има смисъл на публична покана за сключване на договор за покупка на стоки от Фито Био Сем ЕООД. Договорът с Клиента се сключва чрез отправяне на предложение от Клиента под формата на заявка за покупка, направена чрез www.cvetna-gradina.com, приета и потвърдена от Фито Био Сем ЕООД посредством телефон или електронна поща

Чл.2.  Настоящите Общи условия уреждат реда и начина за продажба на артикулите в електронния магазин www.cvetna-gradina.com /наричан по-нататък за краткост "електронният магазин"/, собственост на Фито Био Сем ЕООД със седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, ЕИК 203767695

Чл.3. "Клиент на електронният магазин"/наричан по-нататък за краткост "клиент"/е всяко физическо или юридическо лице, което извършва фактически действия в електронния магазин, насочени към покупка на посочените артикули.

Чл.4. Обект на продажба са стоките, предлагани в уеб сайта към момента на отправяне на заявката за закупуване от страна на Клиента. Стоките, обект на продажба чрез сайта, са описани в него по вид и качество. Продуктите, които се намират на интернет страницата на www.cvetna-gradina.com не представляват правно обвързваща оферта, а са по-скоро демонстративен онлайн каталог, описващ продуктовата линия на търговеца.

Чл.5. Заплащане на извършените покупки в електронния магазин се осъществява по следния начин:

(1). Чрез наложен платеж при получаване на поръчката;

(2). Чрез авансов банков превод по сметка на фирма Фито Био Сем ЕООД, за което ще бъде издадена фактура;

(3).Фито Био Сем ЕООД потвърждава направената от клиента поръчка посредством изпращане на електронно писмо (това е автоматичен отговор на електронната платформа при успешно направена поръчка) и  задължително телефонно обаждане на посочения от клиента в електронния формуляр за доставка телефон. Възможно е да бъдат направени корекции в така направената поръчка - поради изчерпване на количества или промяна на асортимента.

Чл.6.  Доставката на поръчаните артикули се извършва посредством куриерска фирма или с друг, уточнен с клиента доставчик, в работни дни между 9.00 и 18.00 часа.

Чл.7.

(1). Цените са посочени в български лева, с включен ДДС.

(2). Фито Био Сем ЕООД си запазва правото да променя цените на артикулите по всяко време.При потвърдена от страна на Фито Био Сем ЕООД поръчка цената на конкретния/те артикул/и по тази поръчка не подлежи на промяна в периода от потвърждаване на поръчката до извършване на плащането в определения за това по-долу срок.

Чл.8. Общата стойност на поръчката включва сумата от цените на поръчаните артикули БЕЗ цената на доставка.

Чл.9.  Доставката на поръчания/те артикул/и се извършва в срок от 2/два/ до 7/седем/ работни дни от момента на потвърждването и /в зависимост от населеното място/.

Чл.10.  Чл. 8. Клиентът се задължава:

- да предостави вярна и точна информация за своите име, фамилия, точен адрес за доставка, телефон за връзка и електронен адрес;

- да заплати цената на поръчаните стоки, посочена в информацията, при генериране и потвърждаване на поръчката;

- да осигури възможност стоката да бъде получена на посочения адрес за доставка;

- да заплати стойността на транспортните разходи в случаите, когато същите са за негова сметка.

 

 Чл. 11. Клиентът носи пълна отговорност за опазването на своето потребителско име и парола, както и за всички действия, които се извършват от него или от трето лице чрез използване на потребителското име и паролата;

Чл.12.  Клиентът може да посочи като" "адрес за доставка" единствено адрес на територията на Република България.Фито Био Сем ЕООД не приема поръчки, в които е посочен адрес за доставка извън територията на Република България.

Чл.13. Доставчикът си запазва правото да направи отказ от доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоките не са достъпни. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица, Доставчикът уведомява потребителя/клиента за изчерпването й, чрез изпращане на съобщение до посочения от Клиента електронен адрес, или на посочения телефонен номер. В случай, че е направен превод по сметката на Доставчика, клиентът ще може да избира между възстановяване на сумите, отказ от поръчката или чрез заместваща поръчка.

Чл.14. Доставчикът си запазва правото да откаже доставка на потвърдена поръчка, ако начинът на доставка е обективно затруднен, както и в случай, че адресът за доставка е невалиден или стойността на поръчката спряма разходите за обслужване е икономически необоснована.

Чл.15.

(1). Фито Био Сем ЕООД не носи отговорност за забавяне на доставката или на неполучаване на същата при непълен или грешно попълнен адрес за доставка от страна на клиента;

(2). При липса на лице, което да получи пратката в работно време на посочения от клиента адрес за доставка, Фито Био Сем ЕООД полага всички усилия да се свърже с клиента на посочения от него телефон за контакт.Ако такава връзка не може да бъде осъществена, тъй като клиентът не отговаря на позвъняванията или телфонът е изключен, както и при некоректно посочен от клиента телефонен номер, за доставянето на пратката се процедира съгласно правилата и условията на куриерската фирма за доставка на пратки.

Чл.16. В срок от 14 (четиринадесет)  дни, считано от деня на доставяне на пратката, клиентът, който не е търговец по смисъла на Търговския закон, има право да върне закупените от електронния магазин артикули. За целта е необходимо да са налице следните условия:

(1). Артикулът да бъде с ненарушена цялост, търговски вид, без наранявания, одрасквания или външни повреди;

(2). Разходите за доставката на поръчката до адреса на клиента и от адреса на клиента до офиса на Фито Био Сем ЕООД посредством същата куриерска фирма, която е извършила доставката до адреса на доставка, са за сметка на клиента;

(3). Клиентът да информира Фито Био Сем ЕООД за желанието си да върне артикулите, като изпрати електронно писмо на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или позвъни на телефон 0888 576 085.

Чл.17. Фито Био Сем ЕООД полага дължимата грижа за защита на личните данни на клиентите, станали му известни при предоставяне на услугите - предмет на тези Общи условия.Фирмата може да използува информацията за личните данни на Абонатите единствено и само за целите, предвидени в тези Общи условия и в законодателството на Република България.

Чл.18.  Фито Био Сем ЕООД се запазва правото по всяко време да извършва промени в тези Общи условия.Извършените промени имат действие от момента на публикуването им на съответното място в електронния магазин и не се отнасят за потвърдени поръчки, сключени преди този момент.